Drones BG - дронове магазин сервиз ремонт аксесоари части батерии
ТЪРСЕНЕ НА ЗЛАТО, УРАН И ДРУГИ БЛАГОЦЕННИ МЕТАЛИ С ДРОН

Канадска геоложка консултантска фирма "Канейдиън Пайънър Експлорейшън Консултантс ООД - Canadian Pioneer Exploration Consultants Ltd.", използва безпилотен самолет, оборудван с магнитометър, за да изследва земята за добив на метални руди за клиенти търсещи места за добив.

Търсене на злато, уран, мед и други благородни метали с дрон.

Майкъл Бърнс, геолог и президент на компанията, и неговият екип използват DJI Matrice 600, а понякога дори и по-големи, специално изработени дронове, оборудвани с магнитометър, за да търсят скални и минерални образувания, за да идентифицират области, които могат да съдържат минерали и благородни метали .

Магнитометърът е много чувствителен компас, който отчита магнитното поле на Земята. Въз основа на данните, събрани с дрона, Бърнс и неговият екип правят магнитни карти, които предлагат препоръки за сондажи за клиенти.

Използването на дронове за изследване на възможностите за добив е едновременно „по-евтино, по-безопасно и по-добро“ в сравнение с традиционните форми на пилотирана авиация, като използването на хеликоптери и други самолети. Магнитометрите могат да се носят и в раници, но покриването на големи площи в неравен терен по обикновения начин може да отнеме много време и да е скъпо.

ТЪРСЕНЕ НА ЗЛАТО, УРАН И ДРУГИ БЛАГОЦЕННИ МЕТАЛИ С ДРОН

В сравнение с традиционната авиация, дроните могат да летят много по-ниско и далеч по-стабилно, по-екологично и по-евтино и по този начин да събират все по-точни данни, които могат да се използват за създаване на магнитни карти на района.

Типичната мисия с дрон може да включва пет до 10 дни полет с допълнителни два или три дни планиране в офиса, казва Бърнс. За повечето мисии Pioneer използва дрона DJI Matrice 600, въпреки че за операции, които изискват по-тежък полезен товар, компанията използва и още по-големи, специално изработени многокоптерни дронове.

„Освен самия дрон, има много модификации в това, което правим, за да го направим приложим за нашите видове проучвания“, каза Бърнс, добавяйки, че компанията използва софтуер, различен от този на DJI, за планиране и контрол на полети, според интервю в AOPA.

ТЪРСЕНЕ НА ЗЛАТО, УРАН И ДРУГИ БЛАГОЦЕННИ МЕТАЛИ С ДРОН лидар карта дрон

Един типичен ден по време на мисия може да включва от 25 до 30 изстрелвания на дронове на ден. Два генератора поддържат пет комплекта батерии напълно заредени, за да позволят непрекъснато летене на дронове.

„Нашите пилоти работят изключително усилено и изпълняват огромно количество мисии. Безопасността винаги е от ключово значение. Нашият фокус е да събираме най-качествените данни в индустрията. Просто се оказва, че използваме дронове, за да го направим", каза Бърнс.

Типичен полет на проучвателен дрон ще бъде на 9 до 18 метра над терена с магнитометър, висящ от безпилотния летателен апарат, за да получите възможно най-чистия сигнал, а не магнитен шум от дрона.

Президент и главен изпълнителен директор на Belmont Resources, Джордж Соокочоф е много ентусиазиран от използването на дронове за проучване, поради висококачествените данни, които Pioneer предоставя на приблизително половината от цената на традиционните методи.

„Няма сравнение [с данните, получени от хеликоптер]. Получавате по-високо качество на половината от цената,” каза той, докато преглеждаше най-новите данни за изображения, предоставени от Pioneer. "Просто съм толкова впечатлен."

пайънър-аляска-дронове-сканиране-dji

Летенето с дронове като кариера?

Ако искате да превърнете хобито си в кариера, да практикувате и да се научите как безопасно да управлявате дрона си, както и да научите какво е необходимо, за да получите своят сертификат ( разрешително за управление на БЛА ), не забравяйте да разгледате отличните модули за обучение ( симулатори за пилотиране на дрон ) от DRONES BG ТУК.

Магазин за дронове Drones.bg - Сервиз за дронове, DJi, Autel Syma и други дронове.

Дронс БГ Drones BG - дронове, дрон, пилотиране на дрон, безпилотни летателни апарати, хексакоптер, квадрокоптер,rc коли, rc хеликоптери, rc самолерти, радиоуправляеми самолети, радиоуправляеми лодки, радиоуправляеми летателни средства, радиоуправляеми хеликоптери, подводни дронове, агро дронове, индустриални дронове, професионалн идронове, дрон dji, дрон autel, дрон syma

ДРОН ФОРУМА НА БЪЛГАРИЯ - Безпилотни радиоуправляеми летателни апарати / средства - Теми за всякакви дронове, летене, правила, закон ии регулации и други