Drones BG - дронове магазин сервиз ремонт аксесоари части батерии
WINGCOPTER ЩЕ ПРЕДОСТАВИ 12 000 ДРОНА ЗА ДОСТАВКА ЗА ТРАНСПОРТНАТА МРЕЖА НА АФРИКА

WINGCOPTER ЩЕ ПРЕДОСТАВИ 12 000 ДРОНА ЗА ДОСТАВКА ЗА ТРАНСПОРТНАТА МРЕЖА НА АФРИКА

Германската компания Wingcopter ще достави 12 000 дрона за доставка за транспортната дрон мрежа в Африка. За тази цел компанията е сключила партньорство с Continental Drones. През следващите пет години дроните ще бъдат разположени в 49 държави в Африка на юг от Сахара. Това е най-големият комерсиален проект за доставка на дронове в света до момента.

WINGCOPTER ЩЕ ПРЕДОСТАВИ 12 000 ДРОНА ЗА ДОСТАВКА ЗА ТРАНСПОРТНАТА МРЕЖА НА АФРИКА

Подобрение на животаи препитанието с 12 000 дрона за доставка на Wingcopter

В много африкански региони лошата инфраструктура е една от най-големите пречки пред универсалното здравеопазване и икономическото развитие. Дроновете могат да предложат решение: според Wingcopter транспортирането на стоки по въздух е по-бързо, по-евтино и по-ефективно от транспортирането им по земята. Освен това доставката с дронове е по-добра за околната среда, тъй като дроновете летят електрически.

Технологията на Wingcopter ще бъде използвана за подобряване на живота на милиони африканци. Например, той ще се използва за доставка на лекарства, ваксини или лабораторни проби при поискване, както и за доставка на ежедневни стоки. Хората също така смятат, че дронове за доставка ще помогнат на икономиката, като подобрят връзките между общностите и като създадат хиляди нови работни места за управление на мрежите за доставка.

12 000 дрона за доставка Wingcopter 198

Общо 12 000 дрона за доставка Wingcopter 198 ще бъдат доставени в продължение на 5 години. Този дрон е с изцяло електрическо захранване и е в състояние да транспортира полезни товари до 6 кг на разстояния до 110 км. Круизната скорост на дрона е 100 км/ч. Може да бъде в употреба до сила на вятъра 7. Комуникацията е чрез мобилни мрежи за данни или сателитна връзка. С помощта на лебедка дронът може безопасно да доставя стоки на земята. Той може да достави три товара на полет ( курс ).

Доставката с дронове не е ново явление в Африка. Например, дроните на Zipline са били широко използвани през последните години за транспортиране на дарена кръв, лекарства и ваксини срещу COVID-19 по време на кризата с короната. Въпреки това, в Африка Zipline в момента работи само в Руанда и Гана, където Wingcopter и Continental Drones Ltd. са въведени в десетки африкански страни.

Офшорна доставка с дронове

Wingcopter наскоро обяви партньорство с German Airways за проект за офшорна доставка на дронове. Това сътрудничество включва доставката на общо 132 дрона, които ще бъдат използвани за доставка на вятърни паркове.